Vyznam podpornych terapii v habilitacii deti postihnutych DMO - Juhasova, Andrea; Haburajova-Ilavska, Lenka (e-Pedagogium, 2009)
V nasej praci sledujeme konkretne moznosti vplyvu podpornych (doplnkovych) terapii v habilitacii deti postihnutych DMO. Socialna habilitacia ako jedna zo zloziek ucelenej habilitacie vyznamnou mierou prispieva k ziskaniu nedostatocne vyvinutych alebo nevyvinutych funkcii deti s DMO. Tento proces je dlhodoby, no pri vhodnej motivacii klienta sa integracia do spolocnosti stava realitou. V praci sa blizsie venujeme styrom druhom podpornych terapii: ergoterapii, arteterapii, muzikoterapii a canisterapii.
Keywords: Podporne terapie; socialna habilitacia; DMO; ergoterapia; arteterapia; muzikoterapia; canisterapia