Celozivotne vzdelavanie a trh prace - Habanik, Jozef (e-Pedagogium, 2010)
Prispevok prinasa informaciu o priprave koncepcnych, strategickych a legislativnych materialov v oblasti celozivotneho vzdelavania, celozivotneho poradenstva v Slovenskej republike. Pozornost je sustredena hlavne na suvislosti medzi strukturou slovenskej ekonomiky, vzdelavacim systemom a meniacim sa trhom prace. Problematiku konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky v sulade s Lisabonskou strategiou Slovenska republika riesi prijatim samostatneho zakona o celozivotnom vzdelavani a v buducnosti zakonom o financovani celozivotneho vzdelavania.
Keywords: Celozivotne vzdelavanie; celozivotne poradenstvo; poznatkova ekonomika; vedomostna spolocnost; trh prace; kvalifikacia; odborna sposobilost; vzdelavacie programy; akreditacia; danovy bonus